6.5.2016

betonikurssilla

https://www.facebook.com/groups/1460536860882338/

Tuolta ryhmästä innostuneena läksin itsekkin kokeilemaan betonitöitä uudemman kerran. Tällä kertaa menin työväenopiston betonikurssille oppiin.
Ensinmäinen kokeilu oli mökillä joitakin vuosi sitten.
Sopivan ja tarpeeksi ison pitsiliinan löytäminen edullisesti ei ollut helppoa joten päädyin keittiönlaatikossa pitkään lojuneeseen sukulaisen tekemään liinaan joka ei ole käytössä koskaan ollut.
Tein löysän vellin betonista ja vedestä ja dibbasin siihen liinan ja laitoin kuivumaan sellaisen muoviruukun päälle jonka laitan sitten myöhemmin sisäpuolelle ja johon istutan kukkia parvekkeelleni.


 Tässä ruukku oikeinpäin kuivuneena ja  valmiina odottamaan kukkia.
Lakkasin ruukun kotona sisältä ja ulkopäin jotta olisi kestävämpi ja ei murtuisi niin helposti.Jotta betonityöt eivät kuivu liian nopeaasti ne suojataan muovilla. Työt kuivuivat Kaapelitehtaan keramiikkapajassa viikon verran.
Hidas kuivuminen lisää kestävyyttä.
Tässä muovin alla on kuivumassa ilmapallon päälle laittamani paksu ja kiinteä massa jotta se pysyisi pallon päällä eikä alkaisi valumaan. Osa lähti valumaan silti ja osa murtui kuivuessaan mutta tässä lopputulos kuitenkin on ,joka kyllä mielyttää minua ensinmäiseksi kokeilukseni.


Tässä työ kuivuneena. Lakkasin tämän myös niin että lisää myös kestävyyttä mutta hentoinen tämä on siltikin mutta koristekäytössä hyvä.


Lisäksi tein silikoniseen jääpala muottiin sydänmiä ja tähtiä.


Näistä tuli kuivuttuaan hienoja vaikka itse sanonkin.Käyttötarkoitus näille on vielä hämärän peitossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti